neljapäev, 19. juuli 2007

Seep

Katrini hinnangul on homme siiski lootust tänast natuke kahtlasena tundunud (esmakordselt rasva asemel kasutusel olnud pekist) seepi lõigata. Vanadest tükkidest riivitud seebid hangusid kenasti ja on juba kuivamas ahjupealseil, päeva lõpus hoogu sattunud seebiteoliste vilditud ökoseebid samuti. Nõnda loeme vaatamata vihmale ja rasvaga juhtunud viperustele päeva kordaläinuks. Pildid üleval siin. Ja retseptid järele proovimiseks:
VANAST SEEBIST UUS
retsept järgmine: võtta 1kg valmiskeedetud seepi, sulatada see umbes 3 l vees ja keedetakse tasasel tulel 3/4 tundi, lisatakse siis 1 klaas head paksu hapukoort ja keedetakse veel samapalju aega.
Kati lisas, et tingimata ei pea panema nii palju vett. Kui seebisegu läheb vedelamaks vähema koguse veega , on vast parem. Kuivab vähem kokku.
UUS SEEP:
kogused on sellised:10l vett, 4 kg rasva 2/3 kruusitäit jämedat soola ja peoga vaiku kui on, ja selle koguse kohta 800gr seebikvi
Tegemist teavad, kes nägid. Ka hatustes sellest pikem jutt.

Seebiteo viimast ühist etappi saab näha homme, siis kummutame seebi ja sooba potist ning lõigume tükid, mida juba igaüks kodus kuivatada saab. Loodetavasti on ka päike väljas ning ka trükkimislootust. Ikka kell 12 Süldel.

2 kommentaari:

Ingrid ütles ...

Kasutan juhust ja küsin siit blogist, et millest on tingitud poeseepide kohutav hais ja et kas koduskeedetud seebil seda haisu pole?

Anonüümne ütles ...

Hais ikka loomsete komponentide tekitatud ja on seda ka koduskeedetul kuid väheneb kuivades-seistes ning lisades eeterlikke õlisi. Haisuvaba on taimsest rasvast või glütseriinist käsitööseep.