teisipäev, 10. aprill 2007

Puzzle tegemine - see on imelihtne!


Umbes seitse aastat tagasi tegime sellise avastuse kui RaM koolis poiste tööõpetuse õpetaja Mari suure titekõhuga sõpradele jõulukingitusteks perepiltidega puzzlesi teha vihtus. Tuleb vaid võtta perepilt või sellest koopia teha, papile, vineerile või puidule liimida, liimiga üle "lakkida" või kiletada ja meelepärasteks tükkideks saagida. Ja kui tahta alusega siis servarant sobiva suurusega alusele liimida. Valmis ongi :)
Kui meil ka juba puzzletegemise hoog sees oli siis mõtlesime, et teha võiks ju ka lihtsalt puidust puzzletoorikuid- tegimegi. Nelja ja enama tükiga ning huvi nende vastu oli üllatavalt suur. Taheti sõpradele kingiks oma käega puzzlesi joonistada ning õpetajad ostsid lausa klassidele kooli kunstitundides peale joonistamiseks- maalimiseks.
Ja edasi juba sai tehtud aina suuremaid põrandapuzzlesi ja temaatiliste pildikeste või fotodega suveniirpuzzlesi... ja tegemist saab muidugi teistelegi õpetatud sest kui tsiteerida "Leiutajateküla Lotte" multika karu, siis " Mesilane, leiutised ju selleks ongi , et kõigi külaelanike elu kergemaks teha!"

Esmaspäevases tunnis saigi nugade teritamise kõrval juba esimene pereringikate puzzle peaaegu valmis ning loodetavasti saame peagi ka meeleolukaid pilte näha sellest ja teistegi puzzletamistest.

Järgmisel korral :


  • lõpetame puzzlesi ja püüame enne ülejärgmise nädala suuremat viltimist veel lindude pesakastid valmis teha. Ja kui veel miski kodus teritamist vajab- nt käärid- võtke aga kaasa!



  • kuna teil kindlasti on/tekib toredaid pilte oma käsitöödest siis võiks tekitada siia kogu pere käsitööringikate pildialbumi. Asja lihtsustamiseks võib pildid saata meile: kunikunde@hot.ee

  • Samal aadressil ootame teie elektonposti aadresse, et ringis osalevad pered saaks teha end selle blogi kaasautoriteks. Kommentaare võiksid aga jätta kõik kes sellele lehele satuvad! Seltsis ikka segasem :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vahvad tegemised teil ringis :) Kas tehtuid töid ka näha saab ?

K.

Meeli ütles ...

saab ikka- esmaspäeva õhtuti suuremõisa lossi keldris :)- teretulemast!