esmaspäev, 23. aprill 2007

Väike vilditud pallike...



...polegi nii mõtetu vidin kui esmapilgul pealt paistab... Kasutusviise on palju ja ka selle tegemine on puhas tervis- mõjutab ju villapalli vanutamine veeretades ja hõõrudes kõikvõimalike inimkeha organite projektsioone, mis tsoonidena peopesas. Mida kauem hõõrud seda parema vildi ja tugevama tervise saad!

Villapalli tegemine.
Täidetud villapall- peenike, õhukene ja pikk villaloori riba keritakse ümber sisu (selleks võib olla näiteks kinder-muna sisukarp, millesse omakorda võib panna midagi kõrisevat n. piprateri). Kerida tuleb nagu lõngakera- ikka risti-rästi. Mida ühtlasema palli kerid, seda parema tulemuse saad vanutades. Kera tuleb teha pisut suurem kui soovitav lõpptulemus sest vanutades vill tõmbab kokku. Ja siis kastetakse villakera vette ja patsutatakse seebivahuseks- sobib pes- või lasteseep. Seejärel muudkui hõõruda ja keerutada pallikest käte vahel. NB! Algul, märjaks tehes tundub et nüüd on küll pahasti- vill lotendab ja venib hoopis kuid see kaob kiiresti ja mida rohkem silida ja veeretada seda enam pingule “nahk” sisu ümber tõmbub. Vahetevahel võib loputada ja uut seepi panna taas. Villa puhul on nii et liiga vähe seepi on paha ja ka liiga palju seepi segab viltimist... niiet paras tunnetuse küsimus seegi. Ja kui küsida, millal see pall siis valmis on, peab vastama samuti- niikaua tuleb viltida kuni õige tunne tekib- sellest saab siis kohe aru, et nüüd läks vildiks kätte ära :)
Täitmata villapall- tehakse samamoodi kui täidetud palli kuid villaloorist riba hakatakse lihtsalt palliks kerima ja keritakse kihte peale kuni soovitud suurus käes. Kihid võib teha ka erivärvilised- siis saab pärast palli erinevate võtetega lahti lõigates seibe, nööpe või muid iluvidinaid.
Palli võib kasutada päras ka nõelvilditud esemetele lisades, eraldi kaunistustena, mänguasjadena ja ehetena. Head juurde leiutmist!
Ringi pildialbumis meie tänased palliveeretamised üleval ka!
Järgmisel korral jätkame vee, seebi ja villalooriga- vildime pilte ning alustame pajakinda või sussi meisterdamisega.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ˇMina lasin villaloori ära tuua vaemlast jatäna läheb siis meil kodus tüdrukutega pallikeste viltimiseks jakui asja saab siis tulevad sealt mummukeed:)

Meeli ütles ...

väga vahva! meiegi jätkasime kodus pallikestega- lõikasime üllatusmuna sisude ümbert lahti mitmeid kollaseid ja valgeid ülaseid :)

(kui mingi villaloori värv pilvelamba lehelt silma jäi siis andke aga teada ja tellime koos (seal nimelt hind muutub seda odavamaks mida suurem pakk korraga osta)