laupäev, 17. november 2007

Geeliseep


Kogunesime seekord Suuremõisa Noorte- ja kultuurikeskuse hubasesse kööki. Ühes laua otsas tee ja küpsised, teises seebigeel, värvi- ja lõhnaained, käsnkõrvitsa vili ja targad raamatud teooria tugevdamiseks. Suvised käsitööseebid ikka ka neile vaatamiseks, kes seebikeetmise maha magasid.

Soojenduseks jagasime kudumismustreid ja ciabattajahu, lugesime ja lappasime materjale ja otsustasime mikorolaineahjus geeli sulatamise kasuks.
Sulanud geeliga läks juba kiireks toimetamiseks- see ju hangub päris ruttu. Pole aega midagi enam mõtelda, et mis värvi ja lõhnaga seepi teha. Täitsa hasart kohe. Peoga veel puuviljatee tükikesi ka sekka , luffaviilud topsipõhja ja geel vormidesse (meil olid Ave-Marii mõnusad spetsiaal-vormid, minu vana muffinivorm ja kodujuustutopsid)
Sebimist ja kilkamist oli üksjagu.
Siis panime seebid jahedasse tahenema.Seni kui seebid ja tulevate tundide plaanid tahenesid, sai ka jupp köit valmis keerutatud (sest ikka imelik oli kodust ilma vokita välja minna... seekord siis köievokk):Ja sellised siis seekord meie seebid tulid- pilt ei anna muidugi üldse edasi seda läbipaistvuse ja valguse mängu, eri kihtide triipe ega lõpmata mõnusat jõhvika ja apelsiinilõhna.... karta on, et kes esimesena Mustika keskusese lähedusse jõuab, saab geelitellimused kaasa :)

Kommentaare ei ole: